Vi digitaliserar och sparar dina smalfilmer på ett sätt som passar er bäst.


Filmerna skannas i HD (upplösning 1280 x 720).

Oinspelade delar på filmerna klipps bort, färg- och ljuskorrektion ingår. 

När era videofilmer sparas i ett digitalt format så finns flera olika filformat att använda sig av. Som standard används MPEG-2 (VOB) på DVD och MPEG-4 (H.264) till USB-minne eller hårddisk. Om du själv tänker redigera filmerna hemma och vill få dessa i ett specifikt filformat så meddelar du bara detta så sparas filerna i det format du önskar (t ex AVI eller MOV).

Märk era band med en tydlig text, det är denna text som kommer att namnge den digitala filen. Är inte filmerna märkta (ni kanske inte vet vad som finns på rullarna) så numreras filerna löpande med ett nummer.Hur beställer jag?


Super 8 eller Dubbel 8

  1. Kontakta oss innan ni skickar in ert material, antingen via kontaktformuläret, eller e-post till info@sparadigitalt.se 
  2. Paketera ert material väl och bifoga en lapp med era kontaktuppgifter i paketet. (Namn, adress, telefonnummer/e-postadress).       
  3. Vi kontaktar er när försändelsen tagits emot.

Pris

30 kr/minut


Olika typer av Super 8


Super 8 och Dubbel 8 (benämns även Standard 8) finns med och utan ljudinspelning. Det vanligaste är dock att filmerna är inspelade utan ljud. Ljudspåren kan jag tyvärr inte föra över så har ni smalfilm med ljud, så kommer inte ljudet att följa med till den digitala filmen.

Super 8_Dubbel 8 Super 8_Dubbel 8 Super 8_Dubbel 8 Super 8_Dubbel 8 Super 8_Dubbel 8 8 mm smalfilm

Olika storlekar på filmrullar


Filmrullar för Super 8/Dubbel 8 finns i olika storlekar och innehåller då olika mycket film (se bild nedan).En liten rulle (ca 7,5 cm) innehåller ca 15 meter film, vilket ger drygt tre minuter film.

Oavsett hur stora rullar ni har eller hur många minuters film det blir så är kostnaden 30 kr/minut.

Rengöring och ev lagning av film ingår i priset. Även bakgrundsmusik ingår i grundpriset och kan läggas på om så önskas.


I bilden här nedanför kan du se exempel på olika filmrullars storlek, filmlängd och kostnad för överföring. Notera att det är exempel, filmerna kan vara klippta eller skarvade och då kan det bli andra siffror.

Tillagd i varukorgen