Pris smalfilm

Pris för överföring av smalfilm (Super 8 och Dubbel 8) är 25 kr per minut färdig film.

Rengöring och eventuell lagning ingår.

Bakgrundsmusik kan läggas på utan extra kostnad.

Super 8 eller Dubbel 8

Super 8_Dubbel 8 Super 8_Dubbel 8 Super 8_Dubbel 8 Super 8_Dubbel 8 Super 8_Dubbel 8 8 mm smalfilm

Hur beställer jag?

  1. Kontakta oss innan ni skickar in ert material, antingen via kontaktformuläret, e-post till info@sparadigitalt.se eller på telefon 072-350 07 66
  2.  Paketera ert material väl och bifoga en lapp med era kontaktuppgifter i paketet. (Namn, adress, telefonnummer/e-postadress).       
  3.  Vi kontaktar er när försändelsen tagits emot.

Super 8/Dubbel 8

Filmerna skannas i HD (upplösning 1280 x 720).

Oinspelade delar på filmerna klipps bort, färg- och ljuskorrektion ingår. 

När era videofilmer sparas i ett digitalt format så finns flera olika filformat att använda sig av. Som standard används MPEG-2 (VOB) på DVD och MPEG-4 (H.264) till USB-minne eller hårddisk. Om du själv tänker redigera filmerna hemma och vill få dessa i ett specifikt filformat så meddelar du bara detta så sparas filerna i det format du önskar (t ex AVI eller MOV).

Märk era band med en tydlig text, det är denna text som kommer att namnge den digitala filen. Är inte filmerna märkta (ni kanske inte vet vad som finns på rullarna) så numreras filerna löpande med ett nummer.

Super 8 och Dubbel 8 (benämns även Standard 8) finns med och utan ljudinspelning. Det vanligaste är dock att filmerna är inspelade utan ljud. Ljudspåren kan jag tyvärr inte föra över så har ni smalfilm med ljud, så kommer inte ljudet att följa med till den digitala filmen.

Filmrullar för Super 8/Dubbel 8 finns i olika storlekar och innehåller då olika mycket film (se bild nedan).En liten rulle (ca 7,5 cm) innehåller ca 15 meter film, vilket ger drygt tre minuter film.

Oavsett hur stora rullar ni har eller hur många minuters film det blir så är kostnaden 25 kr/minut.

Rengöring och ev lagning av film ingår i priset. Även bakgrundsmusik ingår i grundpriset och kan läggas på om så önskas.

Olika storlekar på filmrullar

I bilden här nedanför kan du se exempel på olika filmrullars storlek, filmlängd och kostnad för överföring. Notera att det är exempel, filmerna kan vara klippta eller skarvade och då kan det bli andra siffror.

Cykel-SM, 70-tal